• Nieuws Bayards
  • Vacatures
  • Over ons
  • Contact
 
 

Defensie

Aluminium is het ideale materiaal om te gebruiken in constructies voor defensie. Dit komt niet alleen door de voordelige eigenschappen van het materiaal, zoals superieure vormbaarheid en uitstekende corrosiebestendigheid, maar ook doordat Bayards veel ervaring heeft en kundig vakmanschap bezit.

We hebben succesvol verschillende projecten uitgevoerd voor het leger en de marine. Bij Bayards kunnen we de beste lasklussen en assemblage realiseren. Deze zijn te allen tijde in overeenstemming met de militaire standaarden, zoals de AQAP 2120. We kunnen rustig stellen dat we een gewaardeerd partner van en een actieve leverancier zijn voor defensie.

Machtige projecten

De verschillende projecten die we hebben uitgevoerd voor het leger en de marine, getuigen van de diversiteit en het vermogen van Bayards’ vakmanschap. We hebben defensie voorzien van op maat gemaakte aluminium onderdelen voor diverse projecten en complete producten, zoals:

-       Decompressie tanks
-       Verschillende typen mobiele bruggen
-       Transport containers

De Fennek

Naast dat Bayards het leger en de marine voorziet van verschillende aluminium materialen, hebben we defensie ook voorzien van 400 aluminium chassis voor een nieuwe verkenningswagen: de Fennek. De bewerking en assemblage van het aluminium moesten perfect zijn. Ook al waren de vereisten hoog, Bayards heeft een geheel nieuwe productiehal en –lijn opgezet om hieraan tegemoet te komen. Beiden compleet uitgerust met Europa's meest moderne, computergestuurde, hogesnelheidsfrees- en lasmachines, waaronder een friction stir welding machine. We zijn er dan ook trots op dat we hiermee hebben kunnen bewijzen dat zelfs de meest logistiek en technisch uitdagende klussen zoals deze, uitgevoerd kunnen worden door Bayards!

Opmerkelijke projecten

  • Verkenningsvoertuig de Fennek

Defensie producten