• News
 • Careers
 • About us
 • Contact
 
 

Careers

Do you want to develop yourself and inspire others? Then you should keep an eye on our vacancies, or send us an open job application. Bayards is always looking for enthusiastic and ambitious professionals. There are enough challenges and opportunities within our company to develop yourself on a professional and personal level. Discover the possibilities and see if there is a vacancy available that speaks to you!

 • Open sollicitaties
 • Werkvoorbereider
  • Ben jij onze nieuwe werkvoorbereider die de assemblage van onze helidekken, in samenwerking met de productie, tot een succes maakt? Heb jij (onlangs) de opleiding HBO Werktuigbouwkunde afgerond en ben jij op zoek naar een informele en prettige werkomgeving bij een internationaal bedrijf? Dan ben jij onze nieuwe werkvoorbereider in Heijningen!

   Wat je gaat doen
   Als onze nieuwe werkvoorbereider zorg je ervoor dat de meest efficiënte productiemethode en -volgorde bepaald wordt. Hiervoor werk je nauw samen met de Projectmanager en Productiemanager. De complexe projecten waar je als werkvoorbereider mee te maken hebt zijn klein tot middelgroot. Het betreft bijvoorbeeld helidekken, trappentorens en overige offshore constructies die in onze productie worden samengesteld of als bouwpakket wereldwijd worden geleverd en lokaal onder onze supervisie worden geassembleerd.

   Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het analyseren van tekeningen. Op basis hiervan kom je tot een overzicht van bewerkingen, uitbestedingen en inkoop ten behoeve van de te fabriceren producten. Daarnaast zorg je voor het tijdig beschikbaar zijn van het materiaal en de tekeningen voor de productie. Je bent verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan de Productieteamleider en Supervisor ten behoeve van de productie en assemblage en tevens ben je aanspreekpunt ten aanzien van vragen vanuit de productie of vanaf site.

   Wij vragen
   • Je hebt een (onlangs) afgeronde HBO opleiding in de richting werktuigbouwkunde;
   • Je hebt bij voorkeur ervaring in de constructiebranche;
   • Je hebt basiskennis van Autocad;
   • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
   • Je bent een zelfstandige, klantgerichte teamplayer, beschikt over probleemoplossend vermogen en bent sterk in plannen en organiseren. Gestructureerd werken en accuratesse zijn kernwoorden die op jou van toepassing zijn.

   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een groeiend, specialistisch bedrijf. Wij zijn een groot MKB bedrijf waardoor er, ondanks ons internationale karakter, een familiegevoel heerst. Wij vinden het belangrijk de ontwikkeling van onze mensen te stimuleren door middel van opleidingsmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Metalektro, waarmee je onder andere 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen hebt per kalenderjaar.

   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.com. Meer informatie over werken bij Bayards vind je op www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Natasja de Groot, HR adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.


   solliciteer op: Werkvoorbereider »
 • Plaatwerker / Jachtbouwer
  • Bayards is toonaangevend in het ontwerpen en bouwen van grote en complexe aluminium producten in een markt die groeiend en zeer uitdagend is. Aluminium wordt steeds meer ontdekt en toegepast als lichter en milieuvriendelijker alternatief voor staal.
    
   Wij zijn op zoek naar plaatwerkers voor onze vestigingen in Nieuw-Lekkerland en IJsselmonde.
    
   Ben jij die plaatwerker/jachtbouwer/scheepsbouwer die een nieuwe uitdaging zoekt? Bij ons krijg je de kans om je verder te ontwikkelen in hoogwaardige en complexe aluminium constructies. Je werkt mee aan de bouw van megajachten, offshore constructies, helikopterdecks of andere grote aluminium constructies. Je bent samen met een team van collega’s tot aan de oplevering bij onze klant betrokken om een top kwaliteitsproduct te realiseren.
    
   Wij vragen
   • Je toont betrokkenheid, je bent een collegiale teamplayer en je hebt een kwaliteits- en resultaatgerichte instelling.
   • Je hebt enige jaren ervaring in de scheepsbouw/jachtbouw/constructiebranche.
   • Zelfstandig van tekening kunnen werken is een vereiste.
   • Ervaring met aluminium is een pré.
    
   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl en www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR Adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.
    


   solliciteer op: Plaatwerker / Jachtbouwer »
 • Area Sales Manager
  • Heb jij affiniteit met techniek? Haal jij voldoening uit het scoren van nieuwe projecten? En ben jij op zoek naar een uitdagende sales functie met doorgroeimogelijkheden bij een internationaal, technisch bedrijf? Lees dan snel verder!

   Bayards Aluminium Constructies B.V. is een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van het engineeren, ontwerpen, produceren en installeren van complexe aluminium constructies. We hebben wereldwijd 10+ verkoopkantoren, 4 productielocaties in Nederland en zijn actief in diverse sectoren, waaronder de offshore, bouw & infra, luxejachtbouw, (wind)energie en defensie. Naast Bayards Aluminium Constructies behoren ook Bayards UP – onze onderhouds- en inspectietak – en Bayards Build – onze bouw & infratak gespecialiseerd in complex buigwerk – tot de Bayards Groep.

   Bayards is een pionier in de markt wat betreft het ontwikkelen van gewichtsbesparende en onderhoudsvrije constructies. Omdat we met aluminium werken, is alles daarnaast ook extreem duurzaam en milieuvriendelijk, of het nu een helipad, verkenningsvoertuig of brug is. Alle constructies worden gemaakt met eigen ontworpen profielen en gebouwd volgens de laatste internationale regelgeving.

   Voor onze hoofdvestiging in Nieuw-Lekkerland zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven

   International Area Sales Manager Helidecks


   Als Area Sales Manager ben je verantwoordelijk voor de commerciële resultaten in jouw regio. Naast het onderhouden van bestaande contacten, werk je ook op actieve wijze aan het werven van nieuwe relaties en klanten. Je bent in staat kansen te signaleren en je bent een technisch adviseur voor onze klanten. In overleg met jouw Sales Manager en de afdeling Proposal Engineering stel je offertes op. Daarnaast stuur je de potentiële agenten en partners in jouw regio aan. De focus ligt in deze functie op de verkoop van grote en complexe aluminium constructies – met name rooftop helipads en offshore helidecks in de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

   Wij vragen een technische opleiding op HBO niveau met 6 tot 10 jaar internationale technische verkoopervaring. Je bent sterk commercieel gedreven en goed in het onderhouden van zakelijke contacten. Je werkt graag internationaal, vindt het leuk om te reizen en hebt een grensverleggende instelling. Daarnaast ben je flexibel, resultaatgericht en een teamplayer. Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een must.  

   Wij bieden een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden.

   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl of www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR Adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.


   solliciteer op: Area Sales Manager »
 • Senior Projectmanager
  • Word jij enthousiast van het coördineren en begeleiden van bijzondere aluminium projecten zoals helidekken, trappentorens en overige bijzondere complexe aluminium constructies? Heb jij minimaal een HBO werktuigbouwkunde, bouwkunde, civiele techniek of technische bedrijfskunde en meerdere jaren ervaring als Projectmanager in een technische omgeving? Wij zijn op zoek naar een Projectmanager voor onze vestiging in Heijningen!

   Wat je gaat doen
   Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van het totale project. De projecten waar je verantwoordelijk voor bent zijn allen aluminium constructies en helikopterdekken voor (met name) onze Franse markt. Je bewaakt zelfstandig de voortgang, de kwaliteit en het budget van het project en stuurt projectmatig de engineering, werkvoorbereiding, inkoop en productie aan. Je zorgt voor een optimale informatiestroom zowel naar de opdrachtgever als binnen de organisatie. Je bent het aanspreekpunt voor onze klant en bezoekt incidenteel projecten op site. Als Projectmanager ben je onderdeel van de afdeling Projectmanagement. Je rapporteert aan de Manager Projects.

   Functie-eisen
   • Je hebt een HBO Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Civiele Techniek of Bouwkunde opleiding;
   • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring als Projectmanager in een technische, internationale omgeving;
   • Je beheerst de Engelse en Franse taal in woord en geschrift (kennis van de Duitse taal is een pré);
   • Je bent een zelfstandige, klantgerichte teamplayer;
   • Je beschikt over groot probleemoplossend vermogen;
   • Je bent sterk in plannen en organiseren.

   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Natasja de Groot, HR Adviseur via 0184-683000.


   solliciteer op: Senior Projectmanager »
 • Machine Operator CNC/FSW
  • Vind jij het een uitdaging om middels computergestuurde machines diverse bewerkingen uit te voeren op aluminium? Word jij enthousiast van werken met onze 3-assige Friction Stir Welding (FSW) machine en zorg jij ervoor dat deze lassen perfect gelegd worden? Wij zijn op zoek naar een Machine Operator voor onze CNC afdeling op onze vestiging in Nieuw-Lekkerland.

   Bayards is toonaangevend in het ontwerpen en bouwen van grote en complexe aluminium producten in een markt die groeiend en zeer uitdagend is. Aluminium wordt steeds meer ontdekt en toegepast als lichter en milieuvriendelijker alternatief voor staal.

   Wat je gaat doen
   Als Machine Operator CNC/FSW ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van werkzaamheden op onze Friction Stir Welding (FSW) machine (15x3m) of één van onze 5-assige profielbewerkingsmachines (max. lengte 18m). Met behulp van tekeningen, opspanschetsen en programma’s zorg je ervoor dat de werkstukken gemaakt worden en voldoen aan de voorgeschreven normen en toleranties.

   De werkzaamheden worden onder andere gedaan voor delen van onze luxe jachtbouw, onderconstructies van de helidekken en containers. Al onze aluminium producten zijn van een bijzondere, hoogwaardige kwaliteit. Je bent samen met het team van collega’s verantwoordelijk op een top kwaliteitsproduct te realiseren.

   Wij vragen
   • Je hebt een technische MBO opleiding afgerond in de richting van metaalbewerking.
   • Je hebt enige ervaring op het gebied van CNC bewerkingen/technieken.
   • Je bent nauwkeurig, oplossingsgericht en je hebt een praktische en flexibele werkhouding.
   • Je vindt het geen probleem om in een tweeploegendienst te werken en eventueel in een drieploegendienst bij uitzonderlijke drukte.

   Wij bieden
   Werken bij Bayards betekent werken in een groeiend, specialistisch bedrijf. Wij zijn een MKB bedrijf waardoor er, ondanks ons internationale karakter, een familiegevoel heerst. Wij vinden het belangrijk de ontwikkeling van onze mensen te stimuleren door middel van opleidingsmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Metalektro, waarmee je onder andere 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen hebt per kalenderjaar.

   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl en www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR Adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.

   Onze collega's
   Ben je benieuwd naar de verhalen van onze collega's? Kijk voor het verhaal van Wilco Schop, CNC Verspaner hier! 


   solliciteer op: Machine Operator CNC/FSW »
 • Scheepsbouwkundig Engineer
  • Word jij enthousiast van de detail engineering van aluminium secties voor luxe jachten? Heb jij een afgeronde MBO of HBO opleiding in de richting van scheepsbouw en ben jij op zoek naar een informele en prettige werkomgeving bij een internationaal bedrijf? Vanwege uitbreiding van onze jachtbouw afdeling zijn wij voor onze vestiging in Nieuw-Lekkerland op zoek naar een nieuwe Scheepsbouwkundig Engineer.

   Wat je gaat doen
   Als Scheepsbouwkundig Engineer ben je verantwoordelijk voor de volledige detail engineering en werkvoorbereiding van aluminium casco’s voor de jachtbouw. De basic engineering wordt door de klant aangeleverd en je gaat hiermee aan de slag om dit middels detail engineering vorm te geven. Dit doe je met behulp van 3D CAD systemen, zoals Siemens NX. Om het maken van de detail engineering nog beter te laten verlopen, krijg je de mogelijkheid om een en ander in de praktijk te ervaren.

   Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor de aansluitende werkvoorbereiding. Je zorgt voor de planning en het logistieke aspect binnen het scheepsbouwproces.

   De afdeling jachtbouw bestaat uit jonge en ambitieuze collega’s. Er heerst een informele werksfeer en echte teamspirit in dit hechte team. In totaal werken er 9 collega’s in dit team.

   Wij vragen
   • Je hebt een MBO of HBO opleiding in de richting scheepsbouw.
   • Je hebt ervaring in de scheepsbouw met het constructief ontwerpen.
   • Je hebt ruime ervaring met Autocad en 3D softwareprogramma’s. Siemens NX is een pré.
   • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
   • Je bent gedreven, kwaliteitsbewust, resultaatgericht, creatief en toont initiatief.
   • Je streeft naar maximale kwaliteit en komt met inventieve oplossingen en kunt goed plannen en organiseren.

   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een groeiend, specialistisch bedrijf. Wij zijn een groot MKB bedrijf waardoor er, ondanks ons internationale karakter, een familiegevoel heerst. Wij vinden het belangrijk de ontwikkeling van onze mensen te stimuleren door middel van opleidingsmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Metalektro, waarmee je onder andere 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen hebt per kalenderjaar.

   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Meer informatie over werken bij Bayards vind je op www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.


   solliciteer op: Scheepsbouwkundig Engineer »