• News
 • Careers
 • About us
 • Contact
 
 

Careers

Do you want to develop yourself and inspire others? Then you should keep an eye on our vacancies, or send us an open job application. Bayards is always looking for enthusiastic and ambitious professionals. There are enough challenges and opportunities within our company to develop yourself on a professional and personal level. Discover the possibilities and see if there is a vacancy available that speaks to you!

 • Senior Projectmanager
  • Word jij enthousiast van het coördineren en begeleiden van bijzondere aluminium projecten zoals helidekken, trappentorens en overige bijzondere complexe aluminium constructies? Heb jij minimaal een HBO werktuigbouwkundige opleiding en meerdere jaren ervaring als Projectmanager in een technische omgeving? Wij zijn op zoek naar een Projectmanager voor onze vestiging in Heijningen!
    
   Wat je gaat doen
   Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van het totale project. De projecten waar je verantwoordelijk voor bent zijn allen aluminium constructies. Je bewaakt zelfstandig de voortgang, de kwaliteit en het budget van het project en stuurt projectmatig de engineering, werkvoorbereiding, inkoop en productie aan. Je zorgt voor een optimale informatiestroom zowel naar de opdrachtgever als binnen de organisatie. Je bent het aanspreekpunt voor onze klant en bezoekt incidenteel projecten op site. Als Projectmanager ben je onderdeel van de afdeling Projectmanagement. Je rapporteert aan de Manager Projects.
    
   Functie-eisen
   • Je hebt een HBO Werktuigbouwkunde opleiding;
   • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring als Projectmanager in een technische, internationale omgeving;
   • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift (kennis van de Duitse en Franse taal is een pré);
   • Je bent een zelfstandige, klantgerichte teamplayer;
   • Je beschikt over groot probleemoplossend vermogen;
   • Je bent sterk in plannen en organiseren.
    
   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR Adviseur via 0184-683000.
   solliciteer op: Senior Projectmanager »
 • Open sollicitaties
 • Sales Support Engineer (Tekenaar/Constructeur)
  • Je bent primair verantwoordelijk voor het uitzoeken, ontwerpen en tekenen van aluminium constructies in de offertefase. Je vertaalt klantwensen, in nauwe samenwerking met Internal Sales en eventueel R&D of Engineering,  in mogelijke constructies. Hierbij houd je rekening met de maakbaarheid en voer je basisberekeningen uit om tot een optimaal concept te komen. Deze constructies kunnen variëren van o.a. een helideck, offshore constructies tot aan bruggen en trappen.
   Naast het tekenen van aluminium constructies ondersteun je de Sales afdeling bij het maken en onderhouden van standaarden op het gebied van offertes en standaard documenten.
    
   Wij vragen

   Je hebt een HBO opleiding werktuigbouwkunde afgerond en 3 tot 7 jaar ervaring op het gebied van tekenen en ontwerpen van grotere werktuigbouwkundige constructies. Je bent creatief en  innovatief, je hebt een praktische en flexibele werkhouding en voelt je thuis in een dynamische, commerciële omgeving. Ervaring met Autocad, Tekla en Inventor is een pré en je kennis van de Nederlandse en Engelse taal  is goed. Je werkt secuur en efficiënt.
    
   Wij bieden 

   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren

   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Kardienaal, HR Adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.
    
   solliciteer op: Sales Support Engineer (Tekenaar/Constructeur) »
 • Traineeship
  • Rekenen aan de grote trappentorens voor het nieuwe offshore platform van Shell? Samen met een senior projectleider één van onze internationale projecten managen? Een periode in het buitenland werken samen met onze sales managers? Meewerken aan de assemblage van een helideck? Dit is allemaal mogelijk met het technisch traineeship van Bayards, waar jij je kunt ontwikkelen op het gebied van engineeren, fabriceren en managen in een internationale omgeving. Dit noemen we voluit het Bayards Aluminium Technical Traineeship, ofwel BATT. 
    
   Het programma
   Het Technisch Traineeship bestaat uit een tweejarig programma met vier periodes, waarin je als trainee de breedte van Bayards kan ontdekken. Je zal op de afdeling Engineering, Productiemanagement, Projectmanagement en Sales werkzaam zijn, met opdrachten en door mee te werken. Een periode in het buitenland kan een optie zijn. Tijdens het gehele traineeship zal je begeleid worden door een leidinggevende, mentor op directieniveau en een programmamanager.

   Wij vragen
   • Je bent beschikbaar per 1 februari 2019;
   • Je bent niet meer dan twee jaar geleden afgestudeerd aan een technische opleiding (HTS/WO) zoals werktuigbouwkunde, scheepsbouwkunde, technische bedrijfskunde of civiele techniek, richting constructies;
   • Je beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend:
   • Je bent gemotiveerd, hebt ambitie, affiniteit met de branche/maakindustrie en wilt je in de breedte ontwikkelen:
   • Je bent in het bezit van eigen vervoer. 
   Je kunt solliciteren op het traineeship tot en met 18 november 2018.

   Meer informatie?
   Voor meer informatie over het traineeship kun je contact opnemen met Amanda Mackintosh, Manager Marketing & Business Development via 0184-683000. Meer informatie over Bayards vind je via www.bayards.nl en meer informatie over het traineeship vind je via www.workatbayards.com
   solliciteer op: Traineeship »
 • Meewerkend Voorman Schilder
  • Je bent verantwoordelijk voor een goed verloop van de schilder- en straalprojecten van aluminium constructies, zoals helikopterdekken, defensievoertuigen en bruggen, vanaf het opstellen van de procedures tot en met de uitvoering. Samen met de straler/spuiter, die door jou wordt aangestuurd, draag je zorg voor de uitvoering van het werk binnen de gestelde tijd en specificaties.
   Het (tussentijds) controleren en het beoordelen van het eindresultaat behoort ook tot je taken, evenals het bijhouden van de betreffende rapportages. Je zorgt voor het bestellen van alle benodigdheden en je zorgt voor het aan- en afvoeren van materialen, gereedschappen en afval. Daarnaast heb je een adviserende rol naar andere afdelingen ten aanzien van investeringen/werkwijzen en opstellen en bijstellen van verfspecificaties en kostprijscalculaties.
    
   De werkzaamheden worden hoofdzakelijk op onze vestiging in Nieuw-Lekkerland uitgevoerd, echter is het ook mogelijk dat je werkzaam zal zijn op onze andere twee vestigingen in Heijningen of IJsselmonde. Een aantal keer per jaar zal je voor een korte periode in het buitenland werkzaam zijn.
    
   Wij vragen
   Je hebt relevante ervaring als constructieschilder bij voorkeur in een industriële/offshore omgeving. Kennis van stralen en constructie schilderen op MBO-niveau is een must. Je hebt kennis van relevante applicatietechnieken en kennis van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid.
   Je bent proactief en flexibel en kan zowel uitstekend zelfstandig als in teamverband werken.
   Je hebt ruime ervaring met Office.
   Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is vereist.
     
   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren
   Meer informatie tref je aan op www.bayards.com of www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Natasja de Groot, junior HR adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.
   solliciteer op: Meewerkend Voorman Schilder »
 • HR Manager
  • Voor onze internationaal opererende en groeiende organisatie zoeken wij een ervaren HR manager. Vanuit het managementteam is de HR manager verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de HR afdeling op strategisch en operationeel niveau. Als HR manager geef je direct leiding aan onze twee HR Adviseurs en voer je gezamenlijk het personeelsmanagement uit. Je hebt een duidelijke visie en bent als autoriteit op het gebied van HR een stevige sparringpartner binnen het managementteam en adviseert hen bij alle voorkomende personele- en organisatievraagstukken voor de Nederlandse vestigingen alsmede voor de buitenlandse entiteiten binnen de Bayards Groep.

   De werkzaamheden en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:
   • het formuleren van strategische HR doelstellingen ten behoeve van de realisatie van de organisatiedoelstellingen en doen van beleidsvoorstellen aan het management;
   • het vertalen van de goedgekeurde beleidsvoorstellen naar tactische en operationele HR beleidsplannen en verantwoordelijkheid voor een juiste uitvoering hiervan;
   • het werven en selecteren van nieuwe medewerkers;
   • het fungeren als aanspreekpunt voor alle medewerkers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, uitoefening van de functie etc.;
   • het fungeren als sparringpartner voor de leidinggevenden;
   • het zorgen voor naleving van procedures en wet- en regelgeving met betrekking tot personeelsadministratie (conform cao Metalektro & cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf);
   • het volgen, signaleren en analyseren van relevante interne en externe ontwikkelingen en vertalen van deze ontwikkelingen naar consequenties en mogelijkheden voor de organisatie;
   • het fungeren als vertrouwenspersoon voor onze medewerkers;
   • het (mede) bewaken van de bedrijfscultuur.
   Wij vragen
   • inlevingsvermogen, interesse in mensen en een open persoonlijkheid;
   • gestructureerdheid, flexibiliteit en een hands-on mentaliteit;
   • stressbestendigheid en resultaat- en oplossingsgerichtheid;
   • een afgeronde HBO of WO opleiding;
   • ruime ervaring in een vergelijkbare functie;
   • affiniteit met een (technische) projectenorganisatie;
   • ervaring met arbeidsmarktcommunicatie.
   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een internationaal opererend, dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Dies Mackintosh, Managing Director via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.
   solliciteer op: HR Manager »
 • R&D Engineer
  • Hou jij ervan om technisch uitgedaagd te worden en ben jij altijd op zoek naar de meest efficiënte oplossingen? Heb jij een technische HBO of WO studie afgerond aangevuld met enkele jaren ervaring en ben jij op zoek naar een informele en prettige werkomgeving bij een internationaal bedrijf? Dan ben jij wellicht onze nieuwe R&D Engineer!
    
   Wat je gaat doen
   Als onze R&D Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve aluminium constructies en oplossingen in samenwerking met het Research and Development team, bestaande uit een collega-engineer en de Manager R&D. De nadruk bij deze functie ligt op het creatief omgaan met vraagstukken vanuit de markt, maar ook verkennen van de mogelijkheden binnen Bayards’ huidige productrange. Je zult je primair richten op de het maken van sterkte-berekeningen middels handberekeningen, rekentools en (FEM) software pakketten. Om hierbij tot een goed ontwerp te komen, is het noodzakelijk om altijd bewust te blijven van de huidige (productie-) processen en technologieën.
    
   De R&D ontwerpen kunnen variëren van een helikopterdek en delen van offshore constructies tot aan bruggen en trappen. In sommige gevallen betekent het dat er relatief kleine, vitale onderdelen van grotere constructies onder de loep worden genomen, om benodigde verbeteringen door te kunnen voeren.
    
   Om tot nieuwe technische mogelijkheden te komen bereken, analyseer en modelleer je verschillende oplossingen en varianten. Tevens ga je in overleg met onder andere de afdelingen engineering, productie en inkoop om te kijken of de varianten ook op deze gebieden haalbaar zijn. Je zal op basis hiervan constructieve en technische onderbouwingen van de verschillende varianten opleveren. Je bent actief betrokken bij zowel interne als externe testen, onderzoeken en simulatieberekeningen.
    
   Wij vragen
   • Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding, zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde.
   • Je hebt bij voorkeur relevante werkervaring.
   • Affiniteit met materiaalkunde en eventueel zelfs het materiaal aluminium is een pré.
   • Je hebt basiskennis van reken- en tekenprogramma’s.
   • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
   • Je bent analytisch, nauwkeurig, proactief en je hebt een groot probleemoplossend vermogen.
   Wij bieden 
   Werken bij Bayards betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf, waar alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.
    
   Solliciteren
   Meer informatie over Bayards tref je aan op www.bayards.nl. Meer informatie over werken bij Bayards vind je op www.workatbayards.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Natasja de Groot, jr. HR Adviseur via 0184-683000. Je kunt solliciteren via onderstaande button.
   solliciteer op: R&D Engineer »