• Nieuws Bayards
  • Vacatures
  • Over ons
  • Contact
 
 

Hightech

Cern project

Bij Bayards hebben we reeds jarenlange ervaring met een hoop verschillende aluminiumconstructieprojecten op ons CV staan. Toch is er nog zoveel meer dat aluminium ons kan bieden, dus de ontdekkingstocht gaat door. Bij Bayards ontwikkelen we constant onze kennis en vaardigheden met betrekking tot aluminium. Dankzij onze toenemende ervaring met productietechnologieën, aluminium als materiaal, de mogelijkheden en het gedrag, bezit Bayards waardevolle kennis waar de hightech industrie van kan profiteren. Daarnaast maakt ons hypermoderne machinepark Bayards de perfecte partner voor het succesvol implementeren van de meest creatieve en innovatieve ideeën. Om deze redenen kunnen wij een duurzame relatie onderhouden met verschillende onderzoeksinstellingen en hightech bedrijven.

The Large Hadron Collider (LHC)
Vroeg of laat zal iedereen kennis maken met de grensverleggende werkzaamheden van de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek, oftewel de CERN (Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire). Een in het oog springend project is dat van de Large Hadron Collider (LHC) onder de Franse grens, vlakbij Genève in Zwitserland. In een tunnel met een totale omvang van 27 kilometer, op een diepte van 175 meter (574 voet), vinden we de meest krachtige deeltjesversneller van de wereld. Deze stelt wetenschappers in staat om verschillende natuurkundige verwachtingen te toetsen, van onzichtbare deeltjes tot sterk energetische velden en het bestaan van het Higgs deeltje. Zo komen we steeds weer dichterbij het volledig begrijpen van de natuurkundige wetten!

Bayards’ speciale productietechnieken

Aluminium wordt sterker bij heel lage temperaturen. Bij Bayards gebruiken we deze eigenschap in combinatie met onze uitgebreide kennis over het materiaal, om het bodemprofiel voor de LHC te ontwerpen en maken. We hebben speciale productietechnieken gebruikt, met precieze fabricatie. Hierbij kun je denken aan orbitaal assembleren: een rotatie van 360° rondom een pijp. Hierdoor kunnen we, tijdens dat we werken aan dit werkelijk uitzonderlijke hightech project, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Hypermodern machinepark

 

  • 5-assige CNC portaalfreesmachine
  • 5-assige CNC profielbewerkingsmachine
  • Friction Stir Welding machine
  • 3-assige CNC portaalfreesmachine

Hypermodern Machinepark