• Nieuws Bayards
 • Vacatures
 • Over ons
 • Contact
 

Over ons

Bayards is een van ’s werelds leidende aluminium constructie bedrijven. We werken projectgericht en zijn actief in veel verschillende industrieën over de hele wereld. Onze markten zijn zeer uiteenlopend: van het maken van zelfdragende rompconstructies voor hightech verkenningsvoertuigen voor de militaire industrie, die momenteel in gebruik zijn bij het Nederlandse leger, tot het leveren van scheepsrompen en opbouwen voor de wereldwijde marktleiders op het gebied van de superjachtbouw in Nederland. Van het meedenken met architecten over de realisatie van ideeën in aluminium, tot aan het in elkaar zetten van een turn-key helikopterplatform op een offshore olieplatform terwijl het volledig operationeel is.

We kunnen u er nog veel meer over vertellen, maar liever laten wij onze projecten voor zichzelf spreken. Neem daarom gerust een kijkje en scroll rustig door onze foto’s heen. 

 • Our Mission
  • Bayards is a global specialist in developing high quality aluminium products. In combining innovative design, expertise, craftsmanship, state-of-the-art production technology and R&D, we serve our high-end customers in their challenging projects.

 • Geschiedenis
  • Meer dan 50 jaar geleden, in 1963, zette Jacobus Johannes Bayards een werkplaats op voor de constructie van aluminium en roestvrij staal. De locatie? Nieuw-Lekkerland: een dorpje aan het water van de rivier de Lek.

   Bayards groeide snel, pakte grote projecten met beide handen aan en breidde de markt uit – ook over de Nederlandse grens. Vandaag de dag houdt Bayards zich wereldwijd bezig met het design en de installatie van helikopter platforms, voorziet het bedrijf de grootste jachtbouwers met aluminium super constructies, worden structureel verkenningswagens geleverd aan Defensie en zijn nog talloze andere markten gebaat bij Bayards’ producten.

   Door de tijd heen heeft Bayards een stabiele reputatie opgebouwd, met aluminium te allen tijde in de hoofdrol. Met de grote productiefaciliteiten, uitgerust met state of the art-machines en getrainde vakmensen, in combinatie met een wereldwijde vertegenwoordiging, zijn we er klaar voor om de wereld te blijven voorzien van de beste aluminiumoplossingen.

 • Over ons
  • Wat ons sterk maakt

   Aluminiumconstructiespecialist word je niet zomaar. Hoe stelt Bayards zichzelf in staat om doelen na te streven en cliënten te voorzien van de meest geavanceerde aluminium oplossingen? In andere woorden: wat onderscheidt Bayards?

   -       Een klantvriendelijke aanpak
   -       Hypermoderne technologieën met een sterke focus op innovatie
   -       Grensverleggende productiefaciliteiten
   -       Een zeer vakkundig en ervaren team
   -       Constante verbetering door structurele persoonlijke training

   Binnen onze organisatie zijn meer dan 220 specialisten werkzaam. Bayards wordt gedreven door kwaliteit, kosteneffectiviteit en klantvriendelijkheid. De toekomst ligt in de handen van onze klanten; wij geloven dat getraind personeel één van de belangrijkste factoren is voor succes. Precies daarom is elk van onze werknemers continu bezig met het verder ontwikkelen van ervaring en kennis. Niet alleen door dagelijkse oefening, maar ook door voortdurende technische scholing. 

 • Bedrijfsfilosofie
  • “De kwaliteit van ons product overstijgt nooit de kwaliteit van ons team” – De wereld aluminiseren.

   Dit is waar Bayards voor staat. We maken niet alleen gebruik van de vele voordelige kwaliteiten van aluminium om projecten te realiseren die aan alle mogelijke wensen voldoen, maar we combineren dit tevens met een volledige toewijding aan de klant.

   Het resultaat? Een succesvol verleden én heden voor Bayards, en een sterk vertrouwen in de toekomst.